2 Νοε 2009

Σκέψου διαφορετικά

Όταν ακούς από ένα νεαρό 21 ετών ότι ονειρευότανε να αλλάξει τον κόσμο, ίσως να γελάσεις. Όταν, δε, σου λέει ότι το σημαντικότερο είναι να έχεις τρέλα και να σκέφτεσαι διαφορετικά για να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση, διερωτάσαι αν ο νεαρός αυτός έχει συναίσθηση του λόγου του. Αλλά, όταν μιλάμε για τον Ben Casnocha, η αντιμετώπιση είναι διαφορετική. Αφού τον έχουν χαρακτηρίσει φαινόμενο και θεωρείται ένας από τους νεότερους επιχειρηματίες στον τομέα των λογισμικών, είναι σημαντικό να ακούσει κάποιος όσα έχει να πει.

Εκμεταλλευόμενη την παρουσία του στην Κύπρο και την πρόσφατη του ομιλία, είχα την ευκαιρία να ακούσω ένα νεαρό για το πώς ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και πως έφτασε στο σήμερα. Ακούγοντας τον, σου φαίνονταν όλα πολύ εύκολα. Ένας νέος αισιόδοξος, που στηρίζει όλη του την επιτυχία στη λογική της δημιουργίας και της επίτευξης του διαφορετικού.

Το ‘think different’ που υπήρξε η αρχή της καμπάνιας, έγινε η κατευθυντήρια γραμμή της επιχειρηματικότητας του. Ο Ben Casnocha θεωρεί ότι η δημιουργικότητα πρέπει να γίνει μέρος της ταυτότητας του ατόμου. Ακούγοντας τους γύρω του, ελευθερώνοντας τη φαντασία του και συνδυάζοντας τη δική του δημιουργικότητα, τότε, προκύπτουν οι νέες ιδέες.

Πέρα όμως της δημιουργικότητας, όλα όσα ανέφερε ο Casnocha επικεντρώθηκαν σε μια εγωκεντρική λογική συνδυασμένη με τους εξωτερικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να την μεταβάλλουν. Σημαντικό, όπως ο ίδιος θεωρεί, είναι αυτό-βελτίωση του ατόμου. Λαμβάνοντας υπόψη τις αδυναμίες και τις δυνάμεις του κάθε ατόμου, ο ίδιος συστήνει να μην επικεντρώνεται κάποιος στη βελτίωση των αδυναμιών του. Η καλύτερη ανάπτυξη θα στηριχθεί στην ανάπτυξη των δυνάμεων και στη μείωση των συνεπειών των αδυναμιών.

Από τη σύντομη αλλά ευχάριστη ομιλία, κάποιος θα μπορούσε να κρατήσει τα τελευταία λόγια του Casnocha. Το στρατηγικό του πλάνο … είναι να κάνει πράγματα.
(Φιλελεύθερος, 1/11/2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια: